Autoilu kissan kanssa

Omistajasi lähestyy sinua kori kädessä. Tiedät, että joudut sen sisälle ja mitä siitä seuraa. Livahdat siis äkkiä karkuun juuri kun omistajasi on lähestymässä sinua ja seuraavaksi alkaakin jahtaamisleikki, jossa omistajasi on ottanut sinun roolisi kissana ja sinä tavallisesti saaliinasi olevan kissan roolin. Lopulta sinut kuitenkin saarretaan apujoukkojen saavuttua paikalle ja joudut kuitenkin koriin. Miten tältä voisi välttyä?

Kissa kannattaa ottaa mieluiten kiinni ilman, että se näkee kuljetuskorin, ja kaikki ovet, jotka ovat samanaikaisesti sen pakoreittejä, kannattaa sulkea. Näin kissa ei joudu paniikkiin ja tavanomaiselta jahtausleikiltä vältytään. Kissa kannattaa vain nostaa määrätietoisesti antamatta sille mitään aavistuksia ja sen jälkeen kiikuttaa suoraan koriin, jonka luukku on jätetty auki jo valmiiksi. Kissa saattaa pistää tassuillaan vastaan tai muuten yrittää paeta, ja siksi kuljetuskorin luukku pitää vain sulkea heti kissan perässä.

Tämän jälkeen, joko heti koriin päästyään tai autossa, kissa alkaa maukua ja jatkaa sitä koko matkan. Poikkeustapauksia tietenkin on, sillä jotkut kissat jopa nauttivat autoilusta, mutta se on harvinaisempaa. Useimmat kissat kuitenkin inhoavat automatkoja ja niillä on todella paha olo auton kyydissä. Kissat näyttävät sen maukumalla koko matkan, oli matka sitten kuinka pitkä tahansa. Kissan oloa voi yrittää kohentaa silittelemällä tai rapsuttelemalla sitä korin (suljetun!) suuaukon läpi sekä puhelemalla sille rauhoittavasti. Jos automatka on pitkä, kannattaa pysähtyä välillä pitämään kissalle juoma- ja jaloittelutaukoja.

Kissa voi kuitenkin olla myös paljon helpompi tapaus kuljetusten suhteen. Jotkut kissat menevät suoraan koriin, kun sen ottaa esille, toiset taas voi huijata sinne leikin avulla tai laittamalla herkkupalan koriin. Kissa voi myös tottua kuljetuskoriin, jos sitä pitää esillä. Aina näin ei kuitenkaan käy, sillä monet kissat tietävät koko ikänsä, mitä esillä oleva kori tarkoittaa ja piiloutuvat silloin aina vastaan tulevaa.

Kissan kanssa matkustaminen voi olla vaikeaa tai helppoa. Se riippuu kuitenkin täysin kissasta, sillä kissat ovat kaikki erilaisia ja reagoivat asioihin eri tavalla. Miten oma kissa tähän kaikkeen reagoi, voi vain selvittää kokeilemalla itse.

 

Kirjoittaja on SEYn TET-harjoittelija Ida