10 tapaa auttaa eläintä

1. Lisää kasvisten määrää lautasellesi. Lihan syöntiä vähentämällä pelastat eläimiä ja teet myös ympäristöteon. Lehmät, kanat ja siat ansaitsevat yhtä hyvää kohtelua kuin kaikki muutkin eläimet. Kasvisruokareseptejä löydä mm. täältä

2. Lahjoita vanhat peitot, patjat ja tyynyt läheiseen löytöeläintaloon.

3. Hanki tietoa eläimistä ennen kuin ostat sellaisen itsellesi. Mitä enemmän tiedät eläimistä, sitä paremmat olot osaat heille tarjota. Lue lisää esim. ELLUn eläintieto-osiosta.

4. Jaa tietoa. Pidä koulussa esitelmä eläimistä, jaa hyödyllisiä linkkejä ja tee koulun seinälle julisteita. Kerro myös vanhemmillesi, millaisia tuotteita toivoisit heidän hankkivan kotiin. Haluaisitko esimerkiksi syödä mieluummin luomumunia kuin tavallisia häkkikanan munia tai käyttää kosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläimillä?

5. Kirjoita eläinten asioista lehtiin. Kerro huolesi mielipidepalstalla. Oletko törmännyt sirkuseläimiin, joiden hyvinvoinnista olet huolestunut? Haluatko ottaa kantaa citypupujen kohtaloon?

6. Ilmoita eläinsuojeluvalvojille, jos epäilet eläintä kohdeltavan huonosti tai löydät kärsivän luonnoneläimen. Eläinsuojeluviranomaisia ovat mm. kunnan ja läänineläinlääkärit, poliisit ja terveystarkastajat. Myös SEY:n vapaaehtoiset eläinsuojeluvalvojat voivat auttaa. Löydät yhteystiedot täältä.
Eläinsuojelu on jokaisen meidän vastuulla.

7. Osta tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä ja joiden valmistuksessa on otettu eläinten hyvinvointi huomioon. Älä osta turkistuotteita. Tietoa kosmetiikasta, jota ei ole testattu eläimillä löydät täältä

8. Korjaa roskat ja kerää lasinsirpaleet kallioilta. Muista kuitenkin pitää kerätessä paksuja kumihanskoja ja olla varovainen. Lue lisää.

9. Harrasta kalastusta oikein. Opettele kalastamaan niin, ettet aiheuta turhaa kärsimystä kaloille. Saat lisätietoa täältä

10. Kohtele eläimiä hyvin.