Perustarpeet

Kissojen luonne

Tuhansia vuosia sitten kissoja palvottiin jumalina. Kissat eivät ole tätä koskaan unohtaneet.

Kissat ovat laumaeläimiä, jotka toimivat usein itsenäisesti. Ne eivät ole niin riippuvaisia omistajastaan kuin koirat, mutta pystyvät kehittämään läheisen suhteen ihmiseen, jos ihminen ymmärtää kissaansa oikein.

Reviiri on kissalle suunnattoman tärkeä asia. Se myös merkitsee sitä ahkerasti. Yksi ovelimmista – ja suloisimmista – hajumerkinnän tekemisistä on ihmisnenälle huomaamaton: kissa hieroo päätään ja kylkeään kodin esineisiin, ihmiseen ja ystävikseen kokemiin muihin eläimiin tartuttaakseen niihin omaa tuoksuaan.

Laumaeläiminä ne tarvitsevat usein lajitoverin kotiinsa ollakseen onnellisia. Poikkeuksiakin toki on. Yhdessä ollessaan kissojen elämä on vivahteikkaampaa ja ne voivat leikkiä keskenään. Mitä nuorempi kissa on, sitä helpompi sen on totuttautua uusiin asukkaisiin.

Kissa on nenänpäästään häntään asti peto. Se rakastaa metsästys- ja takaa-ajoleikkejä, kiipeilemistä ja vaanimista. Pahvilaatikossa on erityisen kiva vaania ja piileskellä. Kissa nauttii ihmisten kanssa leikkimisestä ja se tarvitsee leluja, kuten lankarullia, käpyjä, kangasleluja ja pingispalloja.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kissa on myös säikky eikä pidä perässä juoksevista ihmisistä.