Yleistä

Kissat ovat itsenäisiä petoeläimiä. Ne nauttivat saalistamisesta ja leikkimisestä, mutta voivat myös kiintyä omistajaansa hyvin voimakkaasti. Jokainen kissa on yksilö – toisen ovat rajuja ja toiset lempeitä, toiset hellyydenkipeitä ja toiset itsenäisiä. Kissa viihtyy parhaiten toisen kissan seurassa.

Kissat elävät noin 15–20 vuotta. Niitä voi saada ilmaiseksi, mutta niiden hoidosta tulee kuluja. Kissan on päästävä eläinlääkärille rokotettavaksi, leikattavaksi ja hoidettavaksi. Myös sen ruokintaan ja hoitamiseen menee rahaa. Kissalle pitää myös hankkia hoitaja lomamatkojen ajaksi. Kissan pitäminen ei ole halvempaa kuin koirankaan pitäminen!

Lihaa syöville kissoille on tarjottava hyvälaatuista liharuokaa, suojaa, ystävällistä kohtelua ja virikkeitä. Ne nauttivat kiipeilypuista, seinähyllyistä lepäilytasoineen sekä erilaisista leluista. Niitä voi myös ulkoiluttaa taluttimen avulla ulkona sekä rakentaa niille ulkotarhan pihalle.

Pelkästään Suomessa on useita kymmeniä rotuja. Niistä löytyy erinäköisiä, - kokoisia ja -luonteisia kissoja. Kissan hankkivat kannattaa siis tutustua tarkkaan rotuihin ennen päätöstä. Myös maatiaiskissat ovat hyvää seuraa kissaihmiselle. Niitä kannattaa käydä katsomassa eläinsuojeluyhdistysten pitämissä löytöeläinkodeissa. Aina ei myöskään tarvitse hankkia pentua!