Koiran kymmenen pyyntöä

 

1. Elämäni kestää ehkä kymmenen, kaksitoista vuotta. Jokainen ero sinusta merkitsee minulle kärsimystä. Harkitse, ennen kuin hankit minut.

2. Anna minulle aikaa käsittää, mitä minulta vaadit.

3. Älä anna minun pettyä, vaan istuta minuun luottamusta, sillä siitä minä elän.

4. Jos et ole minuun tyytyväinen, älä ole kauaa vihainen, äläkä sulje minua sisään rangaistukseksi, sillä sinulla on työsi, huvisi ja ystäväsi – minulla on vain sinut.

5. Puhu joskus kanssani. Vaikka en täysin ymmärrä sanojesi merkitystä, niin ymmärrän joka solullani äänesi sävyn, joka kääntyy puoleeni.

6. Tiedän isäntä, miten minua kohtaan käyttäydyt, sitä en unohda koskaan.

7. Pyydän, harkitse ennen kuin lyöt minua. Leukani luut voisivat satuttaa sinua ja murskata kätesi pienet luut, mutta en koskaan halua käyttää niitä siihen.

8. Ennen kuin haukut minua haluttomaksi, vastahakoiseksi tai laiskaksi, ajattele - ehkä sopimaton ruoka vaivaa minua, ehkä olen pakotettu olemaan liian kauan kuumassa autossa tai ehkä minulla on murtunut sydän.

9. Isäntäni, huolehdi minusta, kun tulen vanhaksi, myös sinä tulet kerran olemaan vanha.

10. Rakas isäntäni, kulje jokainen vaikea matka kanssani. Älä koskaan sano: En voi katsoa sellaista tai sen on tapahduttava poissa ollessani. Minulle on kaikki helpompaa sinun kanssasi, myös viimeinen matkani♥