Tietoa eläintä hankkivalle

Lue tämä ENNEN KUIN HANKIT ELÄIMEN

1. Mieti, miksi olet hankkimassa eläintä. Onko sinulla oikeat perusteet valinnallesi? Onko koko perheenne valmis ottamaan lemmikin? Jos tahdot seuraa, niin sinulla pitää olla myös aikaa annettavaksi eläimelle

2. Pohtikaa koko perheen voimin, sopiiko lemmikki perheen elämäntilanteeseen. Varmistakaa, ettei kukaan teistä ole eläimelle allerginen. Vaikka koira ei aiheuttaisi oireita, niin esimerkiksi lintu voi aiheuttaa.

3. Hankkikaa luotettavaa tietoa eläinlajista, josta olette kiinnostuneet. Ottakaa selvää, minkä ikäiseksi eläin elää ja onko se laumaeläin vai yksilöasuja.

4. Sopiiko eläin asuinympäristöönne? Onko lähellä esimerkiksi ulkoilutusmahdollisuuksia tai miten lemmikki sopeutuu ahtaaseen kotiinne?

5. Ottakaa selvää, mistä eläimen voi hankkia. Luotettava kasvattaja tai eläinsuojeluyhdistys on hyvä vaihtoehto. "Ilmoita ilmaiseksi" -tyyppisillä lehtien ja nettipalstoilla ilmoittelee moni pentutehtailija.

6. Miettikää kustannuspuoli etukäteen: eläimen hankintahinta tarvikkeineen ja ylläpito eläinlääkärikuluineen.

7. Selvittäkää, millaisen ympäristön eläin tarvitsee. Luokaa ensin eläimelle hyvä koti, jossa on kaikki sen tarvitsemat tarvikkeet. Hankkikaa vasta sitten eläin. Muista myös perusterveydenhuolto – kynsien leikkuu, korvien ja silmien putsaus säännöllisesti.

8. Tarkastakaa, että lähistöllä on eläinlääkäri, joka pystyy hoitamaan eläintä. Tämä on erityisen tärkeää, jos kyseessä on hiukan eksoottisempi lemmikki.

9. Pohtikaa jo etukäteen, kuka huolehtii lemmikistäsi lomamatkoillanne. Lemmikkiä ei voi jättää yksin pitkäksi aikaa!

10. Muistakaa jo eläintä hankkiessasi, että sille pitää pystyä tarjoamaan myös kunniallinen loppu.