Pidetään eläimistä - kisan voittajat

Valokuvauskisan voittajat

SEY:n järjestämässä valokuvauskisassa saatiin upeita otoksia. Tässä voittajat.

Valokuvaus, alle 12-vuotiaat


Ensimmäinen sija

Onko kaikki hyvin? Nro 1

Onko kaikki hyvin? Nro 2

Kuvaaja: Aada Nykänen, 11 vuotta

Raadin kommentit:
Kuvaaja on käyttänyt kuvakulmaa ja kuvausetäisyyttä luovasti. Lähikuvan herkkä tunnelma ja alakulman humoristisuus luovat mielenkiintoisen parin. Upeita lähikuvia! Jännät kuvakulmat tuovat hevosen luonnetta esiin.

 

Toinen sija

Ruohomatolla auringossa on minusta parasta

Kuvaaja: Aliisa Mäenpää, 11

 

Valokuvaus, 12-20-vuotiaat


Ensimmäinen sija

Sammakko

Kuvaaja: Teija Järvenpää, 17 vuotta

”Sammakko oli hypännyt juuri kaivettuun jyrkkäseinäiseen ojaan, eikä pieni päässyt sieltä omin avuin pois. Pikkusiskoni auttoi sammakon pois kuopasta ja vei sen järvenrantaan pienelle kivelle, josta sammakko tallusteli heinikon sekaan piiloon ja pian virkistävään veteen uimaan.”

Raadin kommentit:
Selkeä ja kauniisti rajattu kuva, joka vastaa täydellisesti kilpailun tehtävänantoon. Upeat värit. Tausta on selkeä ja kohteen struktuuri erottuu käsinkosketeltavana. Kuvaan on saatu ikuistettua todellinen arjen pieni eläinsuojeluteko. Sommittelu ja värit pelaavat täydellisesti yhteen välittäen tunnelman vahvana katsojalle.

 

Toinen sija

Vankina ja vapaana

Kuvateksti:
Näyttääkö tämä koira mielestänne iloiselta ja hyvinvoivalta? Ei, sillä se on teljetty sisälle, eikä sillä ole mitään tekemistä. Koirat ovat aktiivisia ja virikkeitä kaipaavia eläimiä, niiden ulkoiluttamatta jättäminen on niiden luonnollisten tarpeiden laiminlyöntiä.

Kuvateksti:
Katsokaa, miten iloiselta se näyttää, kun se saa ulkoilla ja tyydyttää luonnollisia tarpeitaan. Koiran puuhia luonnossa on ihmisenkin hauska katsella. Tässä kuvassa koira leikkii puunoksalla, ja yrittää irroittaa sitä.

Kuvateksti:
Koira näyttää onnelliselta ja virkeältä, kun se on saanut tekemistä. Omistaja on antanut sille tehtävän; omistaja pyytää koiraa hyppäämään esteen yli. Asiaa Koiran ostoa harkitseville: Miettikää, oletteko oikeasti valmiita huolehtimaan koiran tarpeista. Ei kannata ostaa koiraa (tai muutakaan eläintä), jos ei pysty huolehtimaan sen tarpeista, esimerkiksi riittävästä ulkoiluttamisesta. Sekin on eläinsuojelua, että jättää koiran ostamatta, jos tietää, ettei pystyisi huolehtimaan siitä. Koiran omistajille: Miettikää, miltä itsestänne tuntuisi joutua teljetyksi sisälle päiväkausiksi. Koiran on saatava liikuntaa ja virikkeitä, ne ovat ihan yhtä tärkeitä koiran hyvinvoinnin kannalta, kuin ruoka ja vesikin. Joka kerta, kun ulkoilutat koiraasi, ja vietät aikaa sen kanssa, on eläinsuojelua. Ja lisäksi hyvinvoiva koira palvelee omistajaansa hyvin.

Kuvaaja: Anni Kauniskangas 12-vuotta, kuvasarja

 

Kolmas sija

Inka Sipura, 15-vuotta