Koirien maailmanhistoria

Petri Pietiläinen

Suomalaisen kirjallisuuden seura
344 s.

Petri Pietiläisen Koirien maailmanhistoria -teos on kattava kuvaus ihmisen ja koiran yhteisestä matkasta aikojen saatossa. Kirja kuljettaa lukijansa muinaiseen Egyptiin, antiikin maailmaan, suurten maailmanuskontojen syntyvaiheisiin sekä keskiajan, valistuksen ja teollistumisen kautta aina nykyaikaan. Kirjaa elävöittävät lukuisat koira-aiheiset tarinat, jotka antavat uutta näkökulmaa koirien ja ihmisten historiaan.

Maailmanhistoriassa koiran osa on ollut monivivahteinen ja ihmisen määrittämä. Ihmisen suhdetta koiraan on määrittänyt ihmisen tarve, on se sitten ollut halu jalostaa metsästykseen soveltuva tai mukava ja rakastettava sylikoira. Kautta aikojen koiraan on suhtauduttu epäluuloisesti ja jopa kielteisesti. Kuitenkin eri kulttuuripiireissä on aina ollut niitä, jotka ovat ymmärtäneet sanonnan "koira on ihmisen paras ystävä" todellisen merkityksen.

Teos on yleistajuinen, mutta jaksaakseen pitää mielenkiintoaan yllä, on lukijan oltava kiinnostunut koirien historian lisäksi maailmanhistorian tapahtumista yleensä.

Kirjaan tutustui Tiina L.