Tikkumäen talli

Kirjassa oli värikkäät hauskat ja selkeät kuvat. Kuvien yksityiskohdat olivat tarkkoja ja niitä oli tarpeeksi joka kuvassa.

Kirja sopii tarinaltaan mielestäni parhaiten alakouluikäisille ja sitä nuoremmille. Ohjeet ja neuvot taas ovat tärkeitä kaikenikäisille hevosharrastelijoille, eikä niitä pitäisi unohtaa. Neuvot ja ohjeet olivat saatu sopimaan tarinaan hyvin, eikä teksti pomppinut asiasta toiseen vaan oli yhtenäistä.

Kirja oli opettavainen ja viihdyttävä samaan aikaan. Kirja opettaa ratsastuksen ja hevosen hoidon alkeita, mutta on kuitenkin samalla kuin mikä tahansa muukin lasten hevoskirja.

Suomen ratsastajaliitto suosittelee kirjaa.

Tarina lyhyesti

Iiriksen suuri haave oli aloittaa ratsastus ja nyt hän aloittaa ponikerhon Tikkumäen tallilla yhdessä muiden samanikäisten kanssa. Kerhoa vetävät tallin omistajat Miina ja Mika Tikkumäki. Kerhoon kuuluvat kaksoset Ulla ja Alli, heidän isoveljensä Pauli, Riina ja Riku. Iiris ajatteli heti aluksi, että hänestä ja Rikusta ja Riinasta tulisi oikein hyvät ystävät. Kerhossa opitaan tärkeitä tietoja ja taitoja, kuten oikea ratsastusasento ja hevosen ruumiinosia.

Ponikerhon ponit ovat nimiltään Uljas, Nunnu ja Vinski. Kerhon aikana käytiin uittamassa poneja, kasvatettiin hevosenkorvat ja pidettiin yötalli. Kerholaiset saavat osallistua tallinaskareisiin kuten tallin siivoamiseen ja varusteiden huoltamiseen. Tallilla asuu ponien lisäksi myös kaksi kissaa Onni ja Manni sekä hevoset Päivikki, Konsta, Tiina ja Patu. Eikä unohdeta Toppea; Tikkumäen tallin koiraa. Tikkumäentallilla kaikki eläimet tulevat toimeen keskenään ja ovat kaveruksia. Kerhon päätyttyä tulee aika hyvästellä tallin ponit ja muut eläimet.

Uljas-poni on tullut Iirikselle todella rakkaaksi. Ehkä nämä eivät olekaan lopulliset hyvästit vaan Iiris voikin jatkaa tallilla käymistä leirin muodossa.

Arvostelija: Oona, 13 v.