Tuunaa leluja

Luo luontoleluja lemmikille

Mikä on lemmikkisi lempipuuhaa? Jyrsiminen? Kiipeily? Metsästäminen? Kerää ulkoa ekohenkisiä leluja. Niitä riittää metsän täydeltä!

Tässä vinkkejä:

Koira

Kepit! Kepit! Kepit! Jos koirasi rakastaa noutamista, kerää metsästä tukevia oksattomia keppejä. Herkullisin ja mukavin purtava on kuulemma koivu. Heitä keppiä, houkuttele sen avulla koira uimaan tai anna vaan jyrsittäväksi. Jos koira ei kepille heti lämpene, voit hieroa siihen esim. makkarantuoksua.

Kissa

Puusta voi rakentaa kiipeilytolppia tai vaikkapa kynsimispuun. Kunhan pitää huolen, ettei puusta lähde tikkuja ja rakennelmat kestävät kissan painoa. Kävystä ja pitkästä langasta saat lelun, jota metsästää. Vedä käpyä pitkin huonetta ja anna kissan ajaa sitä takaa.

Jyrsijät ja kanit

Kanit ja jyrsijät rakastavat jyrsimistä, kuten nimestä voi ehkä päätellä. Niiden hampaat kasvavat jatkuvasti ja siksi niiden on tärkeää saada kovaa purtavaa. Etsi metsästä tai omalta pihalta tuoreita lehtipuiden oksia, kuten pajua, haapaa, pihlajaa tai vaahteraa. Isommista kepeistä saa myös kiipeilytelineitä. Rotat, hiiret, siperianmaaoravat ja kiinankääpiöhamsterit ovat ahkeria kiipeilijöitä ja ottavat häkkiinsä kiitollisina vastaan tukevasti asetettuja keppejä.

Huomioithan, että oksien on hyvä olla karheapintaisia, esim. kuorimattomasta puusta tehtyjä. Tällöin lemmikki saa niistä paremmin otteen. Lisäetuna on, että karheaa pintaa vasten kynnet kuluvat luonnollisesti, jolloin eläinten kynsiä tarvitsee leikata harvemmin tai ei ollenkaan.