Ulkoiluta kissaa

Kissa tykkäisi kovasti olla ulkona vapaana, mutta vapaasti ulkoileva kissa kohtaa monenlaisia vaaroja. Siitä huolimatta ulkoilua ei suinkaan tulisi kokonaan unohtaa.

Mikäli ulkotarhan rakentaminen ei onnistu, on valjasulkoilu on hyvä vaihtoehto. Se vaatii kissalta kuitenkin hieman totuttelua.

Tarvitset:

* kissanvaljaat

* talutushihnan

* kärsivällisyyttä ja iloa


Tee näin:

1. Kissa olisi hyvä totuttaa valjaisiin jo ihan pennusta. Aikuisenkin kissan voi kuitenkin totuttaa valjaisiin pikkuhiljaa sisätiloissa pitämällä niitä ensin vain hetken kissan päällä. Leiki kissasi kanssa ja kehu sitä samalla.

2. Pidennä valjaissa olon aikaa vähitellen. HUOM! Jotkut kissat eivät koskaan totu valjaisiin, eikä niitä pitäisi pakottaa.

3. Kun kissa suhtautuu valjaisiin rauhallisesta, aloita ulkoilu. Valitse ensin rauhallinen paikka, jossa on kuitenkin kissalle tutkittavaa.

4. Anna kissan tarkkailla ympäristöään omaan verkkaiseen tahtiinsa. Älä vedä sitä eteenpäin. Kissan kanssa ulkoilu on erilaista kuin koiran kanssa. Parasta on varautua ulkoiluun lähinnä paikoillaan seisomisena lenkkeilyn sijaan.

5. Anna kissasi myös kiivetä puihin. Vältä oksaisia puita ja koloja, joista kissa ei pääse helposti pois.

6. Mene taas sisälle, kun kissasi niin toivoo eli mouruaa tai kävelee kotiovelle.