Aistivatko koirat kummituksia?

Minulla on kaksikin kamalaa tarinaa.

Ensimmäinen on kerralta, jona olimme koiramme kanssa kiertämässä Suomea. Kävimme mitä kummallisimmissa paikoissa, joihin piti kiivetä tai kahlata vedessä. Koiramme kulki reippaasti perässämme. Mutta kun kävimme tutustumassa vanhaan sodan aikaiseen bunkkeriin, se ei suostunut seuraamaan meitä.
Koiramme alkoi perääntyä ja vaikka suostuttelimme sitä tulemaan kanssamme vaikka vaan ihan pihalle, se löi liinat kiinni. Se ei ole koskaan ennen tehnyt niin. Aistikohan se, että siellä on aikoinaan sattunut jotain? Vai pelkäsimmekö me ja koiramme aisti meistä, ettei paikkaan kannattanut tulla?

Toisella kerralla olimme eräällä saarella, jolla oli hylätty mökki. Jälleen kerran koiramme seurasi meitä juoksien paikasta toiseen, mutta kun tulimme mökille, se katsoi sitä epäluuloisesti eikä tullut edes talon kulmalle. Jälkeenpäin kuulin, että mökkiin liittyy kummitustarinoita ja muutamat ovat kuulleet siellä omituisia askeleitakin.
Pystyvätköhän koirat aistimaan jotain sellaista, jota me emme? Onko olemassa kummituksia tai jotain ikäviä värähtelyjä, joita koirat ymmärtävät?

Kuva on otettu hylätystä mökistä.

Nimimerkillä
Yksi joka rakastaa hylättyjä rakennuksia