Häkitetyt koirat

Koirakasvattamon häkkikoirat

Olin tuttuni kanssa katsomassa hänelle koiraa kasvattajan luona. Kasvattaja tuntui mukavalta ja asiantuntevalta. Hän näytti meille hieman kotiaan ja tarjosi pullaakin.

Kun pääsimme talon pihalle, menimme lämmitettyyn varastorakennukseen katsomaan koiria. Varastossa oli päällekkäin pieniä, ahtaan oloisia häkkejä, joissa koiria säilytettiin. Kasvattaja avasi häkin, jossa oli ystäväni haluama koira. Päästyään vapaaksi koira sai hepulin ja juoksi iloisena ympäri huonetta. Meille selitettiin, ettei se ole tänään ollut kuin aamulla viimeksi ulkona, joten se on nyt vähän yli-innokas.

Emme kehdanneet sanoa itse tilanteessa mitään. Mutta myöhemmin aloin miettiä, onko edes laillista pitää eläintä häkissä niin pitkiä aikoja. SEY:n sivuilta löysin tietoa, että se on tosiaan laitonta. Ja kaiken kukkuraksi se on aivan hirvittävää koiralle olla tuntikausia häkissä aloillaan. Häkissä oleminen saattaa kuulemma aiheuttaa käytöshäiriöitä ja fyysisiä oireita!

Yritin sanoa ystävälleni asiasta, mutta hän ei kuunnellut ja otti koiran omakseen mainitsematta häkittämisestä kasvattajalle. Minä en voinut katsoa sivusta vaan otin selvää, missä on paikallinen eläinsuojeluvalvoja. Soitin hänelle ja kerroin asiasta. Hän lupasi tehdä tarkistuskäynnin.

En koskaan saanut tietää, onko eläinsuojeluvalvoja paikalla. Toivon todella, että kävi ja asiaan tuli muutosta!

Mitä tulee ystäväni koiraan, tämä on käyttäytynyt tosi omituisesti siitä lähtien eli muutaman vuoden ajan. Se murisee kaikille ja on selvästi stressaantunut. En tiedä johtuuko se häkissä elämisestä vai jostain muusta, mutta ei se häkkielämä sille varmaan ainakaan hyvää tehnyt.

Kannattaa ilmoittaa heti, jos näkee jonkun pitävän koiria häkeissä! Ehkä joku päivä kaikki ymmärtävät, ettei se ole hyväksi eläimille!

Nim. En itsekään haluaisi asua ahtaassa häkissä!