Ilotulituspelkoa

Koirani Muusa pelkää ilotulituksia

10-vuotias koirani Muusa pelkää ilotulituksia kuollakseen. Se läähättää ja tärisee koko uudenvuoden aaton, eikä suostu tulemaan ulos koko päivänä, sillä paukuttaminen aloitetaan meillä päin jo hyvin aikaisin. Viime vuonna istuin koirani vieressä koko aaton. Se siitä juhlimisesta… Kun muut olivat ulkona räjäyttelemässä raketteja ja keittiössä valamassa tinaa, minä istuin koiran vieressä nurkassa ja yritin leikkiä sen kanssa.

Kun kello alkoi lähestyä kahtatoista, tila paheni. Muusa laski ensin hieman alleen olohuoneessa. Ja kun paukut pahenivat, se otti leveän asennon ja antoi koko päivän aikana pidättämänsä ulosteiden tulla lattialle. Sitä ei voinut torua. Siivosin vaan kiltisti lattiat.

Yöllä se onneksi rauhoittui ja pääsimme nukkumaan.Seuraavana aamuna Muusa suostui houkuttelujen jälkeen tulemaan ulko-ovelle. Se astui ulos, haisteli ilmaa ja teki tarpeensa oven kynnykselle. Sitten se juoksi takaisin sisään. Vielä iltapäivälläkin se suostui vain muutaman metrin päähän talosta.

Tänä vuonna sain houkuteltua perheemme lähtemään mökille saaristoon. Lähdemme matkaan jo torstaina, että välttäisimme pahimmat paukut. Ja todella toivon, ettei mökkinaapurimme ole paikalla ja räjäyttelemässä raketteja! Joidenkin mielestä raketit ovat kauniita ja kuuluvat uudenvuodenaattoon. Minä en näe niissä muuta kuin ihmisten itsekkyyttä. Rakettien paukkuessa ajattelen kaikkia lemmikkejä ja metsäneläimiä. Toivottavasti raketit kielletään joskus!!

Terveisin,
Koirarakas Helsingistä