Kannustamalla yli haasteiden

Luottamuksen rakentaminen kannattaa

Käyn aina tilaisuuden tullen ratsastamassa vanhemmalla lämminveritammalla nimeltä Viivi. Viivi on oikein kiltti ja mukava, eikä koskaan satuttaisi ketään tahallaan.

Eräällä metsäpolulla on pieni puro, jota Viivi pelkää. Olin kerran aikaisemmin yrittänyt mennä sen yli, mutta ajan puutteen takia emme menneet. En kerinnyt panostaa siihen, että saisin Viivin tarpeeksi luottamaan itseeni ja menemään puron yli, vaan valitsin toisen reitin.

Eräällä reissulla päätin, että menemme kyseisen puron yli ja varasin meille paljon aikaa siihen. Otin mukaan myös riimunnarun sekä makupaloja.

Viivi ei suostunut menemään puron yli, joten tulin alas selästä ja pidin Viiviä narun päässä. Juttelin sille koko ajan rauhoittavasti ja rohkaisin sitä tulemaan lähemmäs. Seisoin purossa ja välillä puron toisella puolella, jotta Viivi huomaisi, että siinä ei ole mitään vaaraa. Kerta kerralta se uskalsi tulla lähemmäs ja haisteli vettä. Joka kerta, kun se tuli lähemmäs ja seisoi aloillaan, annoin sille makupalan, taputtelin ja kehuin.

Vietimme puron luona ehkä puoli tuntia tai 45 minuuttia, mutta loppujen lopuksi Viivi uskoi, että puron ylittämiseen ei kuole ja hyppäsi sen yli. Se vaikutti olevan itsekin yllättynyt siitä, ettei mitään kamalaa tapahtunut. Jo seuraavalla kerralla menimme puron yli ratsastamalla :)

Kohtelemalla eläintä hyvin, rohkaisemalla sitä ja rakentamalla luottamusta sen kanssa mahdottomaltakin tuntuvista asioista voi tulla mahdollisia :)

T: Janina

(Kuvassa Viivi haistelee maata puron lähettyvillä)