Marsumaisen elämän lähteillä

En tiennyt marsuista mitään, mutta sen tiesin, ettei ystäväni marsulla ollut kaikki hyvin. Hän oli luopumassa marsusta ja jos en olisi sitä ottanut, se olisi lopetettu. Tein väärin ottaessani marsun, koska en tiennyt niistä mitään. Luin kuitenkin paljon tietoa netistä ja aloin ymmärtää, millaiset olot marsullani oli entisessä kodissa. Se asui yksin ja oli asunut koko ikänsä. Marsu oli silti ihan hyvinvoiva, mutta olisittepa nähneet, kun se sai kaverin – siitä lähtien ne kaksi olivat erottamattomat! Jos otin toisen marsun pois häkistä, toinen alkoi huutaa perään hädissään.

Sen lisäksi marsua oli kuulemma vaikea käsitellä. Siksi sen kynsiä ei leikattu, eikä se saanut olla kuin noin muutaman kerran vuodessa vapaana. Ja silloinkin vain kylmällä vessan lattialla. Marsun perustarpeista oli kuitenkin pidetty huolta. Sillä oli puhdasta vettä, puhdas koti ja ruokaa, joka tosin oli aika yksipuolista.

Marsu muutti luokseni ja ensitöikseni hankin sille ystävän, kuten mainitsinkin. Niistä kahdesta tuli erottamattomat. Panostin myös ruokintaan ja marsu sai hieman lihaa luidensa päälle. Liikuntaakin se sai päivittäin ja todella nopeasti siitä tuli helppo käsitellä. Aluksi se oli arka ja pakeni ihmisiä aina koppinsa suojiin. Pian se kuitenkin tuli aina vinkuen tervehtimään ihmisiä.

Valitettavasti tämä marsu nukkui pois hetki sitten. Tein elämäni raskaimman päätöksen. Tiesin, että sen elämää olisi voitu pitkittää, mutta se olisi vain kärsinyt. Se nukkui sylissäni pois ja pääsi marsujen taivaaseen. Olen onnellinen, että tarjosin sille suhteellisen hyvin kodin. Joskus jäivät marsut liikuttamatta tai häkki siivoamatta, jota kadun kovasti. Mutta perusolot olivat hyvät ja marsulla oli ennen kaikkea seuraa. Kamalinta oli hankkia heti uusi marsu, sillä eihän toista voi noin vain korvata! Jäljelle jäänyt marsu kuitenkin näytti hyvin surulliselta ja etsi ystävää ihmetellen. Nyt häkissä elelee kaksi tyytyväistä marsua ja varmasti jäljelle jääneen marsun mielessä on aina se edesmennyt marsu. Ystävällä on nyt kaikki hyvin.

Etsikää tietoa eläimestä, jonka aiotte hankkia!