Miksi poniharrastajia kiusataan?

Minulla on oma poni. Sen nimi on Ruusu ja se on paras lemmikki, joka minulla on koskaan ollut. Harrastamme sen kanssa muun muassa maastoratsastusta ja agilityä. Se oppii uusia temppuja nopeasti ja on kiltti, vaikka välillä hieman itsepäinen.

Ponin kanssa puuhaaminen on paras mahdollinen harrastus. Siinä saa liikuntaa, oppii kaikkea uutta ja samalla voi viettää aikaa eläimensä kanssa. Mutta kaikki eivät ole samaa mieltä.

Koulukaverini ovat alkaneet kiusata poniharrastuksesta. He haukkuvat minua ”heppahulluksi” ja väittävät, että haisen hevosen lannalle. Heidän mielestä on kiva vihjata, että ponistani voi tehdä makkaraa. Muutamat tyypit eivät enää halua istua vieressäni, koska heistä olen lapsellinen. Heistä on järkevämpää viettää viikonloppu ostarilla kuin tallilla.

En ollut ymmärtänyt, miten paljon hevosharrastajia kiusataan ennen kuin kävin eri hevospalstoilla. Huomasin, että monia on kiusattu hevos- ja poniharrastuksesta. Tutustuin muutamaan poikaan, jotka eivät edes kehtaa kertoa harrastavansa ratsastusta. He vasta joutuvatkin silmätikuksi!

Mitä pahaa hevosharrastuksessa on? Miksi ihmisten mielestä siinä on jotain noloa?

T: Jenni