Yksisilmäinen koira

Donna-koiran tarina

Viime kesänä sain Lappeenrannan eläinsuojeluyhdistykselle hoitoon 11 vuotiaan Lhasa apso-rotuisen koiraneidin. Donna-nimiseltä rouvalta oli toinen silmä pullahtanut ulos ja eläinlääkäri joutui poistamaan sen. Leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen ja lääkintä-ajan Donna asui meillä, jonka jälkeen ryhdyin etsimään sille parasta mahdollista uutta kotia.

Koiraa kyselivät monet ja ensimmäisenä sitä tuli katsomaan eräs perhe, jotka kuitenkin päätyivät siihen tulokseen, ettei heillä ole tarpeeksi turvallinen koti puolisokealle koiralle. Tästäkin olin todella iloinen, sillä he osoittivat olevansa todella miettineet asiaa. Seuraavana Donnaa kävi katsomassa eräs rouva, joka halusi ottaa neidin ensin koeajalle. Pariskunta, jonne Donna lähti kokeiluun, olivat oikein mukavia ja heillä oli ennestään jo samantyyppinen pieni koira. Siihen kotiin Donna sai jäädä viettämään rauhallisia eläkepäiviä isoon taloon ja omaan pihaan.

Tänne Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistykselle tulee eläimiä suoraan kodeista, jotka joutuvat jostakin syystä luopumaan lemmikistään, tai sitten mahdollisia eläinsuojelutapauksia. Kissoja on tästä suurin osa, mutta kyllä muitakin eläimiä, kuten kaneja, koiria ja kilpikonnia on ollut.

Tv. Ronja